MALTESKI GOLUBOVI - ZELJKO CULIBRK

POCETNA ODGOJ ISHRANA I
PREVENTIVA
USPESI NA
IZLOBAMA
AKTUELNE
IZLOZBE
SLIKE I VIDEO SARADNICI
POSETE
ODGAJIVACIMA
KLUB ODGAJIVACA KONTAKT LINKOVI
  Ishrana, lekovi i preventiva. . .

U odgoju Maltezera i Pismonoša koje koristim kao dadilje, pored domaćih preparata za životinje proizvođača Veterinarski Zavod Zemun i Veterinarski Zavod Subotica, redovno i većinom koristim proizvode stranih firmi namenjene isključivo za golubove. Višegodišnjom primenom lekova, vakcina, mineralno-vitaminskih preparata, dezinfekcionih sredstava i ostalih preparata koje proizvode renomirane evropske firme Chevita, Rohnfreid, Versele Laga, Pantex i druge, postigao sam u odgoju stabilno zdravstveno stanje golubova sa minimalnom reakcijom na klimatske promene koje se dešavaju u toku hladnih meseci, a sa druge strane i uravnotežen odgoj mladih golubova bez gubitaka i problema u napredovanju.
Sve golubove u jatu vakcinišem u prvoj polovini Septembra, kako bi se stekao imunitet pred sezonu izložbi.
Kombinacijom maksimalno moguće higijene i primene gore navedenih preventivnih sredstava inostranih proizvođača, broj golubova sa obolenjem krila i stopala, što je karakteristično u jatima Maltezera većine odgajivača, sveo sam na minimum, takoreći iskorenio.
Što se ishrane tiče, smešu posebno pravim za Pismonoše, posebno za matično jato Maltezera, a posebno za mlade. Smeše spravljam po ličnom iskustvu, od kombinacije 10-12 zrnastih hraniva.
U odgoju Maltezera, često se služim preporukama o Lečenju i Preventivi golubova, koje je izdala firma CHEVITA GMBH, kao vodič za odgajivače kako postupati sa golubovima u toku jedne odgojne sezone...Plan održavanja zdravstvenog stanja golubova na visokom nivou, možete pogledati OVDE...